• Phone: +31 (6) 11 66 36 34
  • Mail: info@customswitchpanels.com

Aluminium panelen

Anodiseren
De meeste panelen die wij fabriceren zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. Hierbij wordt er ruw aluminium blootgesteld aan een elektrochemisch proces waardoor het oppervlakte van het paneel een kleur naar keuze krijgt en gehard wordt.

-Geen coating, de geanodiseerde laag wordt onderdeel van het materiaal
-UV-straling, vocht en temperatuur hebben geen invloed op het materiaal
-Eenvoudig te onderhouden en schoon te maken
-Goedkoop alternatief voor poeder coaten
-Verkrijgbaar in diverse kleuren

Poeder coaten
Een zeer mooi alternatief voor anodiseren is poeder coaten. Hierbij wordt er een elektrostatisch poeder aangebracht op het aluminium, wat zorgt voor een uniek, mat oppervlak.

-Geeft een unieke look aan het paneel
-Sterk, maar niet zo sterk als anodiseren
-Verkrijgbaar in een grote hoeveelheid kleuren

PMMA (plexiglas) panelen

Niet al onze panelen worden gemaakt van aluminium. Onze panelen van PMMA (ook wel perspex of plexiglas) geven een compleet andere look aan het paneel. Zo is PMMA een spiegelend materiaal, waar onze aluminium panelen vaak dof of mat zijn.

 

Foliedippen

Voor een echte unieke look voor uw paneel kunnen wij uw paneel laten foliedippen. Hiermee kan het paneel worden voorzien van een coating naar keuze, bijvoorbeeld een houtnerflook, carbonlook of een ander patroon. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! Het aanbod van de foliedips is zeer groot!
Bij het foliedippen vervalt wel de mogelijkheid om te graveren in het paneel, maar er kunnen wel labels aangebracht worden op het paneel door middel van stickers, die onder de laatste laag blanke lak worden geplaatst zodat deze niet meer los kunnen raken